top of page

Weerspiegeling

Heb je je bij tegenslagen in je omgeving ooit afgevraagd wat deze je vertellen? Waarom jij bijvoorbeeld juist op die plaats in die omgeving woont? Of waarom jij nu juist werkt waar je werkt? De uitdagingen waar je voor komt te staan in je omgeving hebben niet te maken met bad luck, neen, het beestje heet ‘groei’. En ‘groei’ komt niet altijd op een presenteerblaadje.


Was het maar waar. Neen, je omgeving is in feite een spiegel van jou. En als een probleem zich voordoet, kun je proberen je omgeving te veranderen maar zelfs als je dit lukt, wil dit niet zeggen dat het probleem na een bepaalde periode ook echt weg blijft. Je hebt namelijk geknutseld aan de buitenkant maar innerlijk heeft er geen verandering plaatsgevonden. Je blijft steeds tegen dezelfde dingen aanlopen. Die vervelende buur lijkt alsmaar mee te verhuizen. Het lijkt wel of je maar één type leidinggevende kunt aantrekken, een kloon van de vorige in die andere baan.


Het is echter niet altijd gemakkelijk om de cirkel te doorbreken. Want waarom loop je op hoge tenen als die dat zegt, of die dat doet? Als zus gebeurt of zo. Soms weet je het zelf niet meer. Bepaalde innerlijke conflicten kunnen al ontstaan zo vroeg als je kinderjaren. En elke keer komen ze weer voorbij. Als onaangekondigde verre familie die op het meest ongelukkige tijdstip komt aankloppen. Of een bepaald type persoon dat zich op de een of andere manier steeds weer in je leven begeeft. Want een probleem dat zich in het heden voordoet heeft zijn wortels in het verleden, maar is ook al bezig om de toekomst te vormen.


Nou Karin, leuk geschreven... en wat kan ik hier nu mee? Een woordje uitleg graag. Neem je woonsituatie. Vanuit de bloesemremedie leer en ook andere oude holistische zienswijzen is je huis een reflectie van jezelf. Dus als je een probleem ondervindt in de ruimte om je heen - in en om jouw huis - kun je gaan kijken in jezelf. Op die manier krijg je inzichten waar het probleem emotioneel mee te maken heeft.


Situeert het probleem zich aan de voorkant van je huis (je staat met je rug naar de voordeur) dan schept het problemen in de toekomst. Komen er heel veel nieuwe dingen op je pad? Wordt je er bijvoorbeeld wat angstig van of jachtig? De achterkant van je huis staat voor je verleden. Liggen er nog onopgeloste zaken van het verleden te wachten op jou? De linkerkant (of buren aan de linkerkant) hangt samen met je gevoelsleven, en de rechterkant (of rechter buren) met het verstand. En werkt je gevoel en verstand wel goed samen? Is er balans of is er sprake van dominantie van één van de twee?


Ga zelf eens op onderzoek. Zoek een rustig plekje en ga op ontdekking in en om je eigen huis. Wat ligt er hier nog voor jou te wachten? Tijd voor een schoonmaak. Bloesemremedies kunnen je hierbij helpen. Zij zorgen ervoor dat vastgeroeste emoties en belemmeringen in jou naar de oppervlakte komen zodat ze opgelost kunnen worden. Meer weten? Je mag me altijd mailen op info@hetprikkeltje.nl




bottom of page